Varm nyponsoppa!



Så var det lördag!

Som sagt, hinner inte med! Redan lördag! Vi hade som sagt nyttig brunch i torsdags, såå himla gott! Sen tog vi helg o åt en smaskig middag med ett glas rött. Sen kikade vi på Gåsmamman o de va dubbel avsnitt, huuuur jäkla bra som helst & jag grinade som jag vet inte vad! Nu längtar jag ihjäl mig tills på torsdag. 

Igår åkte vi till Ikea för att rita klart vårt kök, vi satt nog där i två timmar o Mio var såå duktig! Satt helt still i vagnen o bara tittade o lekte! Noel fick hänga hos farfar! Vi har bestämt oss för att börja med köket, ingen är lyckligare än jag. Om det blir så vill säga! Sen åkte pappan på match o vi myste här hemma, gjorde pepparkakor och pizza.. Sen somnade killarna vid halv åtta & jag gjorde mig lite plockmat o hängde i soffan resten av kvällen! 

Idag åker vi till rånäs, middag & bubbel! Alltså kan de bli lite kallt o frost o sol iaf? Är det för mycket begärt när det är advent Imorgon? November är verkligen ingen rolig månad, nästan värst på hela året enligt mig.. Hoppas ni har en toppen helg! 



Torsdag

Ja tiden springer iväg, vi tog en vecka ledigt från dagis, o de har varit såå skönt, Noel har vaknat först o väckt mig tidigast 20 över 9! Så himla skönt att sen ligga o mysa en timme till i sängen utan måsten i väntan på att lillebror ska vakna.. I måndags var vi hos Angelica & Alvar, vi åkte o handlade o så styrde vi pannkakslunch med massa frukt, i tisdags bakade vi pepparkakstryffel, chokladbollar med chockad i & så julkola. Igår sov Mio till halv elva?! Från typ 4, o då vaknade han bara för mat o somnade om direkt.. Sen kom Marika & barnen o vi myste o smaskade våfflor med glass, hallon & nutella! På kvällen var pappan ledig o jag åkte iväg själv o storhandlade, vi har gjort matlista för 4 veckor och jag handlade allt som behövdes till det bla, vi ska försöka vara duktiga nu o förhoppningsvis sänka vårt matkonto varje månad. Sen hade vi myskväll till hockey, fotboll & morden i Sandhamn. 

Noel har blivit så himla duktig med sovningen, vi går o lägger oss i hans säng läser en saga o sen går jag ut o han somnar själv, ibland behövs inte ens en saga.. " jag är en stor kille nu mamma" 😭 ! Igår när kom hem också så öppnade han dörren åt mig och sa " hej Bella, kom in Bella" haha o ni ska bara veta huuuur gullig han låter när han säger Bella till mig även om de absolut inte får bli en vana, jag vill ju heta mamma!😅 

Idag står brunch på schemat här hemma, därav Noels ledighet. Så han kan leka med Nelli äntligen! Sen tar vi helg o de firar vi med finmat & ett glas rött! Hoppas ni haft en toppen vecka! 



Pepparkakspannacotta!

Recept för er som ville ha! 

4 portioner.
5 dl grädde 
100 gram mjölkchoklad 
1 tsk pepparkakskryddor
1/2 dl socker 
2 1/2 gelatinblad 

Pepparkakskross Till garnering 

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. 
Koka upp grädde & socker o ta av fran plattan, häll sen ner chokladen o rör om tills de blir en slät smet. Rör ner pepparkakskrydda & gelatinbladen som du kramat ur allt vatten & rör om ordentligt! Portionera ut i glas och ställ kallt minst 3 timmar! Garnera med pepparkakskross!



Världens bästa!


Hemskt massa hej!

Det blir lite svackor, o det är ju så tråkigt men ännu en helg är förbi! I torsdags tog vi helg & på dagen kom Marika, Miliam & Thea o myste o åt brunch! På kvällen åt vi tacos hos Basse, Carolina o Wilma! I fredags kom Louise, Daniel o Filippa på tre rätters o mys, det är så synd att man inte bodde typ grannar! Igår hade jag ett fotojobb ute i kylan o sen åkte jag & Mio till Täby centrum med Angelica! 

När vi kom hem kom Jocke o Carolina med thai mat o sem hängde vi i soffan med pepparkakspannacotta o massa gott, receptet kommer! 

Idag har vi varit i kragsta o sen vidare till rånäs, middag och mys! Imorgon ärdet  måndag igen o om en vecka första advent, nu vill jag ha lite snö! Vi tjuvstartade med julstjärnor idag! 



Krabbelurer!


2 ägg 
5 dl vetemjöl 
1 1/2 dl strösocker 
2 tsk bakpulver 
2 dl mjölk 

Strösocker att strö på krabbelurerna!

Blanda alla torra ingredienser. 
Blanda i äggen och sist mjölken & vispa till en slät smet. Stek små runda plättar i mycket smör i stekpannan. Under tiden fyller du ett fat med strösocker, när krabbelurerna stekts färdigt, vänd dom direkt i sockret annars fastnar det inte. Servera direkt!  

Dom här två!❤️


Fotbollstisdag!

Hur skönt att svergie vann?👏🏻👏🏻



Du!



Veckans brunch!



Veckans höjdpunkt, våra bruncher! Sådär löjligt skönt att sätta sig ner efter att ha lagat ihop en massa gott tillsammans! Och idag blev det krabbelurer istället för pannkakor & alltså, mums!! 

Mios nätter har vänt, peppar peppar men nu sover han så bra! Och jag hoppas det fortsätter ! Ikväll äre fotbolls mys! Och pappan är hemma från hockey! Såå tacksamt & mysigt! 

När blev du så stor! ❤️



Sunday

Igår kväll hängde vi hos basse, Carolina o Wilma! Middag & fotboll! Imorse väckte Noel mig halv tio då sov fortfarande Mio i sitt rum, behöver jag säga hur utvilad jag är idag? Det firade vi med nybakta scones, nutella pannkakor & färskpressad juice! 



Lillebrors babyshower!

Idag överaskade vi Angelica & lilla lillebror i magen med babyshowern! En massa fantastiskt goda bakverk hennes syster bakat, presenter, skratt & mys! 




Helgfrukost med nutellafyllda amerikanska pannkakor!

Alltså, äntligen! Dom perfekta amerikanska pannkakorna, fyllda med ljuvlig nutella! Dom här måste ni göra, dom är helt fantastiska! 

Och så lite annat därtill! 



Recept: 

3 ägg 
150 gram smör
5 dl mjöl 
2 dl mjölk 
3 tsk bakpulver 
2 msk socker 
2 krm salt 
Nutella 

Smält smöret & låt det svalna! Vispa ner ägg & mjölk! Tillsätt resten av ingredienserna förutom Nutellan, vispa till en slät smet! 

Stek plätten & klicka på en klick nutella när smeten blivit lite fast. Försegla med ett litet lager pannkaksmet & vänd o stek! Servera med grädde & bär! 

Mall of Scandinavia

Vi hade tur, en massa parkering & chockande lugnt med folk! Det blev dock värre vid 13 tiden o gissar att det är hemskt nu och hela helgen! 

Ett fantastiskt fint & trevligt centrum! Kommer helt klart börja åka dit! En fantastiskt mysig dag & en hel del shopping! Sen hade vi läkarbesök & Mio fick 10/10! Sa inte ett ljud o skrattade åt doktorn! Sen handlade vi lite snabbt, imorgon ska vi ha riktig gottis frukost! Men först fredagsmys i ishallen, med glögg och pepparkakor! 



Den där sömnen!

Varje gång jag vill ha ett till barn ska jag försöka blicka tillbaka till dom här nätterna, alltså det är fruktansvärt att inte få sova.. Det är fruktansvärt att hållas vaken av en ledsen bebis. Nu finns det ju bra nätter & dåliga, men dom bra är lätt att glömma bort när de dåliga tar över! Igår va Mio vaken från 14:15 till 22:10 kanske, fast han va såå trött! Sen kunde han bara somna i min famn, för tredje kvällen i rad! Sen sov han i sitt rum till halv tre tror jag & sen va han ledsen till klockan 5 typ om inte senare..försökte få honom att sova bredvid mig men nä, tills jag lägger hobom i famnen, somnar direkt! O det hade varit okej om det gick stt sitta upp o sova, men det blir lätt väldigt oskönt för nacken dagen efter. Men jaja nog om sömn, men ser ni ett vandrade lik behöver jag inte förklara mig så värst tänker jag! 

Vi är iaf på väg till nya gallerian, återstår o se om det är helt kaos artat o vi tyvär får bege oss mot Täby istället eller om vi får shoppa loss i nya fina lokaler! Håll tummarna! 

Sen när dagen kommer o de små slår upp sin blåa små ögon så glömmer man den där jobbiga natten direkt, helt galet!



Att ta helg varje torsdag!



Ego!

Jag kan typ räkna på 1 hand de gångerna jag fotat mig själv det senaste 6 månaderna, det händer så sällan, men ibland så! Tänk när det var de enda man gjorde typ ! 😅😂 


HELG

Nu är det helg & det firar vi såklart lite extra ikväll med popcorn o bubbel! Eftersom fredagarna utesluts pga hockey match jämnt är såklart torsdagarna extra viktiga nu! 

Igår kom basse, Carolina & Wilma o vi hade glöggmyskväll och kladdkaka! Inatt sov Mio skit, han somnade i min famn halv nio, sov till halv ett o sen vaknade han nog 1 gång i timmen! Alltså, ursch! Så jag var lagom trött idag så gjorde milkshake o pannkakor till frukost & en juice fylld med vitaminer! 

Sen efter dagis kom mormor hit o nu ikväll är morfar här o leker! 

Imorgon ska jag & Mio spana in nya Mall of scandinavia med bästis & Moa! Är sååå taggad, det seg sååå fint ut o så har ju de flesta butiker öppnings erbjudanden 🙏🏻🙏🏻 hoppas kunna göra lite fynd! Sen är det läkarbesök på BVC för lilleman & sen väntar hockey fredag !



Geggamoja!



Veckans brunch!

Inget slår veckans brunch, mammasnack i flera timmar o massa gott att stoppa i munnen under tiden! 


November sol!

Dagens november väder, helt fantastiskt & vi passade på att gå en lång promenad när vi skulle hämta killarnas farfars post! Noel ville inte va med på bild vilket inte är helt ovanligt, nu va ham dessutom jättetrött efter dagis så det gjorde väl sitt! Tur att vår minsta än så länge ställer upp! 



Att äta med ögonen!

Det blir ju såååå mycket godare när maten är fin, visst?


Hallon & Lakrits glögg!

Jag är inget lakrits fan, men den här glöggen! Kommer finnas hela julen här hemma! Sååå himla himla god och alkoholfri! 



Mango

Här är heldressen! Helt underbar! 



Yesterday!


Farsdag & helgen!

Ja, helgen är över! I fredags hade ju jag o killarna myskväll! Pappan kom hem innan tolv nångång & i lördags låg vi i sängen länge o åt sen frukost länge! Sen kom basse & sen åkte jag till Täby centrum med Angelica o shoppade! Fick med mig en del, bla en underbar heldress till Mio! Alltså jag älskar den! Visar i ett annat inlägg! 

Sen åkte vi hem till basse o Carolina o käkade o hängde där! Vi åkte hem halv två o va lagom trötta igår morse.

Då firade vi ju pappan, han fick strumpor, godis & en tröja från Resteröds! Sen åkte vi till fabians mormor & morfar o firade hans morfar! 

Sen hem o tog det lugnt några timmar innan vi åkte o käkade farsdag middag på resturang med hela min familj! O sen hem till dom o fikade bounty kladdkakan till solsidan o sen klippte jag pappa, Jim & fabian innan vi åkte hem! 

Pappa fick rivsalt & en liten tavla av mig och rivsaltet hat jag tänkt köpa till mig själv såå länge! En så himla fin detalj i köket! Går att beställa lite här o var från 250:- jag köpte den här på ROOM i Täby 295:- ! 




New.

Ramlade över en kul rea o klickade hem lite, lite önskar jag mig i julklapp! Tavlorna tex, med sthlm & fjädern! 

Jag är torsk på guld just nu! 



Farsdag

Idag firar vi såklart våran pappa extra mycket! Världens bästa pappa till mina barn & det är jag så tacksam för! ❤️ 

Senare ska vi såklart även fira min pappa! 


Newbie news!

Alltså, kommer gå bananas! 



Bountykladdkaka!

Nu blev den här inte så fin som jag hoppats på, av nån anledning haha! Men den smakade helt fantastiskt! Här kommer receptet! 


Du behöver: 

3 dl socker 
3 ägg 
2 dl mjöl 
1 dl kakao 
1 msk vaniljsocker 
150 gram smör 
1 krm salt

Kokosfyllning:
200 gram kokos ( spar 2 msk till garnering)
1 burk sötad kondenserad mjölk 

Garnering:
2 tsk rapsolja 
200 gram mörk choklad 
2 msk kokos 

Gör såhär: 

Smörj & bröa en form med löstagbar kant! Sätt ugnen på 180 grader! 

Smält smöret i en kastrull och ta bort från plattan! Blanda i alla ingredienser till en slät smet! Bred ut i formen & grädda mitt i ugnen cirka 24-28 minuter. Jag hade 25 minuter. 

Under tiden, blanda ihop kokos med mjölken! Och bred sen ut över kakan när den svalnat lite! 

Smält sedan chokladen och ha i rapsolja, för att chokladen inte ska spricka sönder sen! Bred ut över kakan o ha på kokos! Låt stå kallt tills chokladen stelnat! 

Servera & njuuuut! Gärna med en klick grädde! 


Våran lilla Mio!

Idag blir vårt minsta lilla hjärta ett halvt år, sex månader! Så länge har vi fått haft dig, älskat dig! Världens finaste lilla kille! Hipp hipp hurra på din halv års dag!



Milkshakes & idolmys!


Hampton Republic


Älskar mios nya "jacka" från kappahl & byxor från gekås. Så snygga & sköna! 

Fredag

Alltså hjälp vad trött jag är idag, snacka om intensivt dygn! Jag kommer somna så gott ikväll! Jag har inte orkat packa upp grejerna än o lär inte orka ikväll heller.. Vi har varit hos killarnas farmor idag, klippt o fikat! Sen handlade vi o nu är pappan påväg till bortamatch.. 

Vi ska äta massa gott o ligga i soffan hela kvällen! Så skönt! Imorgon skulle jag behöva åka till Täby o fixa en farsdagspresent till pappa. Får se om vi orkar med det! Imorgon blir ju våran lilla bebis 6 MÅNADER också?!? Det är ju även kladdkakans dag så vi firar vår lilla kille med kladdkaka & det får bli med bounty! Längtar redan efter att få smaka! 




Home

Vi är på väg hem, jag har aldrig klarat av Ullared på så kort tid jag gjorde idag! Resan gick bra, vi kom ner på 6,5 timme med två stopp & släp! Har köpt en hel del julklappar, lite heminredning, kläder o sånt där bra att ha grejer! Sen åkte vi ner till Halmstad & hämtade Emmas nya fina häst, så den hänger i trailern o vi i bilen, vi har nog gjort 4 kiss stopp & 1 mat paus, matat häst och så! Vi har cirka två timmar kvar hem, dvs 7,5 timme från att vi började rulla, inte så farligt med tanke på att vi bara kam köra i drygt 70 km/h ! Nu vill man ju helst bara va hemma såklart men snart! Imorgon är det fredag & vi har inga direkta planer! Förutom hockey på kvällen då.. Jag lär ju va rätt trött efter dom här dygnen! 

Lite sugen på juuuul nu! 



Ullis!!

Med 1,5 timmes sömn är jag på väg mot ullis nu! Känns helt galet att vi ska åka på ett dygn o jag är ju van med två dagar där inne! Men det blir svinkul & jag är så taggad! Och jag saknar redan killarna? Helt galet ju! Men sååå skönt att kunna åka utan ett helt packlass o va rädd att ha glömt något! 

Fab kom med finaste liljorna & Så åt vi lite plock framför tv, sen åkte han på träning o morfar kom o Noel blev överlycklig såklart! Sen åkte han vid kvart i nio o Mio somnade direkt, sen kom Fab o la Noel o sen kikade vi modus & så kunde jag inte sova. Suck! Men de ska nog gå bra! 


#nohatese


Onsdag

Nu är det ju onsdag, jag ligger vaken o grubblar! Alla sover o jag borde göra detsamma, imorgon klockan 02:00 åker vi till ullis o har ett späckat schema framför oss! Jag är as taggad o hoppas klara av de flesta julklapparna där! 

Idag har vi bara myst inne, jag har " jobbat" med bild leveranser bla.. Jag har redan fått två bokningar nästa år, varav ett bröllop! Sååå himla kul!!!

Det är Sååå himla skönt med en dagisfri vecka om man får säga så! Slippa ställa klockan, passa tider, väcka Mio vid helt fel tillfällen osv! Sen kom pappan o hann mysa innan kvällens derby, det är alltid såå känsloladdat & Norrtälje hade verkligen varit värdiga vinnare, det tror jag de flesta höll med om! Och så just Rimbo, det är inte min favorit håla på denna jord precis.. Det är ingen hemlighet. Men smaken är som baken! 

Imorgon ska jag fixa det sista inför trippen till ullis och dom sista detaljer  inför årets julkort.. Har såååå himla roliga idéer så hoppas mina barn vill Samarbeta! 

Godnatt! 


Oktober!




Ni två!



November

Nu har vi lämnat oktober bakom oss & november är här, Mio blir ett halv år om några dagar & det känns helt fruktansvärt! Jag fattar inte hur det är möjligt ens o de är så skrämmande! Men det är verkligheten o tyvär lever vi ju i den! Helgen är över o en ny vecka igång! Helgen har bestått av hockey, tre fotojobb, tacos, så mycket bättre, promenader, picknick, och rånäs häng! 

Idag är vi hemma, jag mår skit rent ut sagt. Har jätte ont i halsen & blåsor på hela tungan, brände mig på varm choklad i TORSDAGS o det är inte bra än, Mio är också rätt hängig o har varit i en vecka, Noel är smått snorig men såklart pigg som en mört! Men det får bli en dagis fri vecka, jag orkar inte ställa klockan i veckan o passa dagis, behöver sova så mycket det går o dessutom ska Noel ändå va ledig på torsdag när jag åker till Ullared så två dagar gör detsamma kan jag tycka!

Såå vi myser inne, en pw va vi ut på för frisk luft gör ju tydligen susen! Ikväll är det Ängelby o jag har längtat i en vecka!