Hemmagjorda munkar&

Du behöver
1,5 dl mjölk, ljummen
1,5 dl strösocker
0,5 pkt jäst (à 50 g)
2 st ägg
9 dl mjöl
0,5 tsk salt
100 g smör, rumstempererat
1 l neutral rapsolja
2 dl strösocker


Gör så här
Värm mjölken till 37 grader (fingervarmt).
Blanda mjölk, 1 msk socker och jäst i en bunke.

Låt stå 15 minuter tills små bubblor syns.
Blanda jästblandningen med resten av sockret, mjöl, salt, ägg och smör i en hushållsassistent.

Arbeta degen ca 10 minuter i en hushållsassistent eller 15 minuter för hand.
Täck med bakduk och jäs ca 1 timme till dubbel storlek.

Kavla ut degen ca 1-2 cm tjock.
Ta ut runda ringar med en utstickare & gör mindre hål i ringarna med en mindre! 
Jäs ytterligare 30 minuter.

Värm oljan till 180 grader och fritera munkarna ca 1 minut på varje sida.
Ta upp och låt rinna av lite & rulla direkt i strösocker! 

Jag lät degen stå över natten i kylen & gjorde munkarna på morgonen & friterade innan gästerna kom för & få dom extra färska, men går bra att göra kvällen innan också! 



Kommentarer

♥ Skriv vad du vill här:

♥ Namn:
♥ Spara uppgifter

♥ Mail: (visas endast för mig)

♥ Blogg:

♥ Skriv

Trackback
RSS 2.0