39 grader.

nejmittmående har inte lett till det bättre, febern hänger i sig & tre timmars föredrag
gjorde väl inte ritkgit saken bättre. men vilken jävla koll jag har på friskis&svettis ekonomi
alltså. fick även reda på att omklädningsrummen i väddö herr&dam då alltså möts upp
på vägen till bastun, så funderar på o ta mig dit en kväll o träna lite, för den skullen.

Glömde bort o skriva här att min kära barndomsvän sandra fyller sjutton år idag.
Nu har vi snart upplevt sjutton långa år tillsammans & det blir deffentivt flera. fGRATTIS.
 här kommer mina morgon & kvälls rutiner i ungefär 8 veckor framför, jag vet as kuuuul.

Tänk på att det är din kropp som är piercad och att infektioner och komplikationer alltid är besvärande och gör ont, dessutom kan det leda till att smycket "kastas ut". Följ de enkla råden och använd sunt förnuft så kommer du att ha glädje av din piercing länge. En piercing är ett litet kirurgiskt ingrepp och för att undvika komplikationer och onödiga problem måste du behandla den som ett sådant. Tänk därför på följande: Efter det att du satt din nya piercing skall du:

  • Alltid tvätta händerna ordentligt innan du tar på såret eller smycket. Undvik dock att peta i onödan på din nya piercing, men vid tvätt skall du snurra smycket för att smuts och hudrester från läkningen skall kunna komma ut ur såret. Innan dess måste du ha tvättat av smycket.
  • Tvätta såret och smycket minst två gånger per dag. Använd vanlig tvål och vatten eller specialtvål från Apoteket - Lactacyd och ACO Mild flytande tvål. Var noga med att lösa upp "skorprester" från smycket - dessa kan annars komma in i såret och ge upphov till onödiga irritationer och i allvarligare fall inflammationer.
  • Skölj ur såret ordentligt så att inga tvålrester blir kvar.
  • Det är viktigt att torka torrt efteråt.
  • Vara extra noga med hygienen under läkperioden. Se till att ha rena klädesplagg mot piercingen, sov gärna i en ren T-shirt eller liknande under läkperioden. Undvik kläder som sitter åt.
  • Undvik tungkyssar den första känsliga perioden (14 dagar) om du gjort piercing i tunga eller läpp.
  • Om du har ett gängat smycke som gängar upp sig, kan du applicera en droppe textillim på gängorna - limmet fungerar som en gummipackning.
  • Undvika alkohol, droger och onödig stress under läktiden. Även sömnbrist har en menlig inverkan på kroppens läkförmåga.
  • Undvika bassäng- och insjöbad under den första känsliga läkperioden. Att duscha och basta är däremot helt i sin ordning.
  • Gärna hjälpa läkningen med en väl genomtänkt diet. Ett lämpligt kosttillskott är 50 mg zink - finns att köpa i hälsokostbutiker.
  • Ta aldrig ur smycket innan den ytliga läkningen är avklarad. Nya piercingar drar snabbt ihop sig och det kan vara krångligt och smärtsamt att få smycket på plats igen. I värsta fall kan det leda till att piercingen måste göras om.
  • Om det uppstår kraftig rodnad kring piercingen, att såret varar sig eller att den blir oväntat öm - ta kontakt med oss eller din läkare/distriktsköterska. Ta inte ur smycket!
  • Undvik solning i solarium med en oläkt piercing. Smycket blir varmt och sårkanterna kan bli fula. När din piercing är läkt, ta ut smycket vid solning.


Jag är redan förbannat trött på det här, verkligen men vill man vara fin får man lida pin.


Kommentarer
Postat av: Anonym

vart ska du pierca dig?

2008-04-03 @ 23:54:15
Postat av: Anonym

har, i naveln.

2008-04-04 @ 15:44:24

♥ Skriv vad du vill här:

♥ Namn:
♥ Spara uppgifter

♥ Mail: (visas endast för mig)

♥ Blogg:

♥ Skriv

Trackback
RSS 2.0