Newbie

Till killarna i vår!



Semmelwraps


Du behöver: 
20 gram jäst 
2,5 dl röd mjölk 
1 dl strösocker 
1 tsk salt 
1/2 msk kardemumma 
1 ägg 
6-7 dl vetemjöl 
 
Grädde 
Mandelmassa 

1. Blanda alla ingredienser utom smöret & jobba ihop degen tills degen släpper bunken! Tillsätt smöret & ev någon dl mjöl till och knåda ihop degen ordentligt! Jäs övertäckt med plastfolie i 60 minuter tills den nått dubbel storlek! 

2. Sätt ugnen på 225 grader. Dela degen i cirka 12-15 bitar, kavla runda tunna wraps, cirka 20 cm i diameter och lägg på en plåt med bakplåtspapper, två wraps per plåt. Grädda mitt i ugnen i 3-4 minuter, ta ut dom precis innan dom får färg! 

Lägg dom direkt under en kökshandduk o låt svalna så dom behåller mjukheten och går att rulla sen.. Förvara i en luftät påse om du vill spara till dagen efter. 

Spritsa ut riven mandelmassa blandat med lite grädde på varje wrap, och toppa med spritsad grädde, vik ihop & knyt smörpapper runtom!✨🙌🏻😋 


Torsdag



Dagarna rullar som alltid på och idag tar vi helg igen, galet! Idag ska vi ha födelsedagsbrunch för Emma här så jag har förberett kycklingsallad, fruktsallad, chiapudding & smoothie. Sen blir det frallor, juice, semmelwraps & islstte för de som får äta det. 😅 Jag Äter iaf min middag som lunch idag istället, så nara titta på behöver jag inte! Det är alltid så omständig att göra något sånt här, vi gör väldigt mycket framförallt på helgerna o då är det ju sådär o sitta o knapra en morot, som imorgon. Då kommer Mikaela, David & Moa på middag och man vill såklart va delaktig i den, nu får man ju äta 600 kalorier så helt mat fattig blir man ju inte men ni förstår grejen! 



Den här killen!

Han är överallt o ingenstans just nu, klättrar på grejer, tar sig fram överallt, river, går längs soffan, släpper taget, ramlar och så upp igen.. Minns inte riktigt att Noel va så här vild!😅 



Ni!


Jennysmatblogg

Alltså jennysmatblogg, typ den bästa bloggen preppad med godsaker som jag prövat en hel del av! Som tex den här nedanför & ikväll uppmärksammade hon min bild o delade den! Det är faktkskt såå himla kul! 


En liten uggla!



Helgen!

Dagarna går, i fredags var vi hos sjukgymnasten med Mio för sista gången! Sen hämtade jag köksluckorna som var färdiga & även glashyllplanen! Så Fab satte i glasen & upp dom och vårt kök blev helt färdigt! Helt fantastiskt & det känns såå himla bra! Sen åt vi en ljuvlig brunch och sen väntade tandläkaren för Noel! på kvällen tilltugg, drinkar & hemmagjord pizza. Igår hade jag fotojobb, sen kom Liz & Kicki o kikade på huset o fikade nutellasemlor! Sen åkte vi till Jocke & Carolina på examensfirande med en drös människor! Himla trevligt! 

Idag startade dagen med fotojobb och nu är vi i rånäs, vi ska äta på resturang. De som får äta vill säga! Och inorgon är det måndag igen, blä! 




C9 Forever Living.

Idag startade jag C9, jag har egentligen inga förväntningar mer än en kickstart. Jag slutade med socker 1 Januari och det hjälper nog lite på traven, är inte sötsugen längre! 

C9 är en kickstart mot ett hälsosammare & smalare jag! Man följer ett nio dagars schema där dag 1&2 består av en massa vatten & produkter från Aloe Vera.. Dag 3-9 är i princip samma men du får äta ett visst antal kalorier under lunchen och middagen. 

Det i kombination med låg, medel & högintensiv träning i nio dagar. Första dagen är påbörjad & än så länge är det inte jobbigt men det kommer nog.. Det smakar inte jättebra heller men det hade jag inte förväntat mig! 

Det här innehåller ett startpaket, det finns ett schema för 9 dagar, vikt o mått schema & allt står väldigt tydligt! Läs mer på http://www.foreverliving.se/shop/category/boxar_1/product/c9_chocolate_se om ni vill veta mer! Eller fråga på! Jag kommer återkomma med mina resultat efteråt! 


Vecko brunchen!

Idag var vi inte fulländade på brunchen men den blev såklart av ändå!✨🙌🏻 
Nu har vi helg o myser med kusinen o mamman o pappan hela kvällen! 



Baby in a mug!




Nutella & banansemlor!


Du behöver: 
25 g jäst 
3/4 socker 
7 dl mjöl 
2 dl mjölk
50 gram rumsvarmt smör 
1 ägg
1 krm salt 
1/2 tsk mald kardemumma 

1 Ägg till pensling 
2 bananer 
Nutella 
Grädde 

Smula ner jästen i en bunke, värm mjölken till fingervarmt, ca 37 grader. 

Häll över mjölken över jästen & rör om tills det smält. Blanda i allt utom mjölken, en ingrediens i taget. Rör sist i mjölen och knåda till en smidig deg, låt jäsa under bakduk i 50 minuter.

Gör lagom stora bullar och lägg på en plåt, 6 bullar per plåt blir lagom. Låt jäsa 30 minuter till. 

Sätt ugnen på 250 grader. Pensla bullarna o grädde 6-7 minuter tills dom fått lagom med färg! Låt svalna på galler & skär sen av ett lock o fyll med mosad banan & nutella! Toppa med grädde & florsocker! 


Måndag!

Idag har jag o killarna busat hela dagen, alltså vad vore livet utan dom? Dom ger mig massvis av gråa hår men ännu mera kärlek, världens finaste killar! Sen kom pappan o vi åt tacos, han åkte på träning och jag försökte träna ihop med småttingarna, sen la jag dom o när Fab kom kollade vi klart på bästa filmen, har gråtit floder och skrattat av lycka! Ni måste se den! Mios tand har äntligen kommit upp, jag hoppade typ av lycka och det förklarar gnället som varit o sen slutade igår o resulterade i en hel natts sömn, och det är ju så himla gulligt med det lilla riskornet! 


Till mamman!



Vårt kök!

Nu fattas bara vitrinluckorna & de nya lamporna. Sen massa andra inredningsdetaljer men allt annat är färdigt! 



Till Mio.

Newbie! Alltså de rutiga byxorna, döööör söthetsdöden! 


Ni två får mitt hjärta att slå!



Torsdag!

Igår hade vi årets första brunch, världens snökaos o jag ångrade lite att jag end tog mig ut. Dagen började svin dåligt med insnöad bil och infart, fick skotta som en galning medans Mio var jätte ledsen inne, sen väl vid dagis skulle vi gå den långa vägen från parkeringen till dagiset och både jag o Mio var dyngsura, sen stressa iväg eftersom vi redan va väldigt sena till kragsta på oplogade vägar och you name it! Sen under vår brunch hade deg kommit typ lika mycket snö till så ut o soppa bilem o sen Hämtade jag en ledsen kille på dagis som hade " ont i magen" men sen i bilen sa han att han bara inte ville va ute & det förstår jag, fyy fan rent ut sagt.. Sen hem o skottade hela våran infart, det var inte liiiite snö kan jag säga & på kvällen hade det kommit lika mycket igen! Sen plockade jag upp alla 15 flyttkartonger och underhållde barnen medans fabian satte upp fläkten.. 

Och Imorse ringde klockan kvart i sju, rörmokaren skulle ju komma o sen beslutade vi att hoppa dagis, vägarna va inte plogade så tidigt o Noel ville inte va ute så när röris åkt la vi oss i sängen igen o sov till elva, sen ut o soppa fram bilen o så åkte vi till Norrtäjje, handlade blommor på jobbet med 50% rabatt och sen handlade vi en massa mat och hämtade ut blandaren, allt tar lite tid med två barn helt klart! Sen hem & skotta IGEN, och sen har det varit fullt ös.. En annan rörmokare kom o kopplade in blandaren o kollade allting så nu funkar allting i köket! Mamma o pappa har varit här också o sen åkte fabian på träning & jag har flyttat allt från gamla kylen o frysen till dom nya & sen STÄDAT & SKRUBBAT ur de gamla, alltså det är nog det värsta jag vet! Sen har jag fixat i köket o kastat o haft mig medans fabian tränade, killarna har busat ihop och det är såå kul att dom uppskattar varandra så mycket, Noel har alltid uppskattat Mio men nu börjar ju Mio förstå o tar sig runt överallt! 

Sen nattade jag barnen och nu ska jag hoppa i säng, imorgon ska jag upp ännu tidigare, ska vara hos tandläkaren halv åtta, Hujedamig för både tiden och ärendet! Jag kommer somna gott ikväll, känns inte som jag suttit ner en stund på så länge! Men nu är det "bara" vitrinluckorna, socklar, lister & eluttag kvar i köket & sen det roliga, kasta alla soppor och grejer & bli av med gamla kyl, frys och diskmaskinen! 

Puh! Det var väl det! Och helgen består av hockey, jobb och skridskoåkning! 



Måndag!

Måndagen är över, vi har precis lagt oss o det där med att sova i tid har inte kommit ännu, det tar väl lite tid.. Jag överlever ju, värre för Fab. Det var tomt hemma idag, väldigt tomt. Det kändes fel att vakna ensamma. Men dagen gick fort, vi lämnade luckor på lack o handlade blommor! 

Sen massa mys o lek med min stora kille extra mycket, eftersom han ska tillbaka till dagis imorgon. Ursch, våra sovmornar o mys i pyjamas länge! 

Köket är iaf nästintill färdigt, handtagen sattes idag och Jocke gjorde klart idag också.. Så nu är det bara invänta rörmokare & blandare som verkar va jäkligt trög o få hit, blandaren alltså. Så jäkla tröttsamt när vi fick lägga väldigt mycket pengar för o få en svart.. Så ska ringa o bråka lite imorgon.. 



Vi!




Lördag

Att det är lördag idag känns inte bra, det betyder tillbaka till rutiner på måndag, vi har blivit väldigt bekväma med o sova till 10-11 på dagarna o vara uppe sent.. Menmen, livet är så o kommer alltid att vara! Igår kom bänkskivan o det blev så himla fint! Sen hämtade vi kyl o frys för att slippa vänta tills på onsdag för utkörning, vill ju tömma dom gamla o bli av med dom också.. Sen stod hockey fredag på schemat, och nu är både Jocke o basse här! Nu sätts kaklet o det kommer liksom göra allt, de sista pusselbitarna faller på plats i köket då. Jag har typ redan glömt hur det gamla köket faktkskt såg ut, det har ju varit borta i två veckor o man glömmer fort.. Men jag blir nog påmind! 

Carolina kommer ut sen också så det blir lite sällskap för mig, annars underhåller jag barnen idag.. Jag har skruvat ihop alla lådor så nu finns egentligen inget mer för mig att göra! O jag har ju ändå både rivit det gamla golvet o hjälpt till o lägga det nya, spacklat slipat och målat allt som går att göra, skruvat skåp o lådor, städat, diskat, fixat mat och tagit hand om barnen, typ samtidigt... Ibland känner jag mig som en superwomen faktkskt! Och det känns! Idag ska vi nog ta en promenad i det härliga vädret! 

 


Till vårt kök!🙏🏻




Mio.💙



Noel!💙


Torsdag!

Det känns verkligen lite jobbigt att det är torsdags idag, Fab börjar jobba på måndag och på tisdag börjar Noel dagis! Även om Mio ska vara hemma ett helt år till så har jag lite panik, panik över framtiden, att inte vara mamma ledig längre, att vara utan det finaste jag har, att inte kunna träffa vänner mitt i veckan o att bruncha tex? Livet är så skrämmande! & Tiden går så himla fort! 

Ett bevis på det är att Mio nu även kryper lite, det är mest ålande eftersom det går fortast men ibland så.. Och igår när jag och Fabian var ut o åt tre rätters så var mamma o pappa här o passade killarna, första gången vi lämnar Mio men det gick så himla bra vilket jag inte tvivlade på men de känns alltid lite jobbigt.. Då reste han sig iaf flera gånger på fötter o sen när vi kom o under kvällen visade han också att han kunde, vääääldigt ostadigt o läskigt! 

Vi är såklart jättechockade eftersom allt det här hänt på bara 6 dagar, det har varit så skönt att Mio varit senare än Noel på så sätt har han också kännts mindre.. Men nu är det slut på det och dom lugna stunderna, han river nämligen det mesta! 

Vi åt som sagt middag på ett glas igår, så himla mysigt att bara få vara vi särskilt nu under renoveringen, utan kök o dålig mat. Dessutom är det de enda vi pysslat med på jullovet, hållt på i köket. Så det var så behövligt! 



Chokladmilkshakes.


Söndag!

Skrev ett inlägg igår som inte publicerades, jag åkte iaf på förskylning o va rätt sänkt hela dagen, jag o mina små killar sov från halv tre till kvart i sex medans Fab jobbade i köket.. Sen var vi till Marika & Erik o hämtade saker vi glömt från nyår o sen handlade vi.. Vi la oss sent i vanlig ordning o sov till tio imorse.. Sen har det varit fullt hus här, mamma o pappa kom o monteradealla  skåp, basse o Carolina kom o åkte precis hem.. Och så har Micke varit här o fixat med elen.. Fullt ös. 

Våran lilla Mio har kommit på hur man tar sig framåt nu o nu ålar han sig fort o framåt överallt.. Och idag satte han sig själv upp från liggande, så duktig kille! Blir lika chockad varje gång han ålat sig bort utan att man hunnit märka. 

Imorgon 06:00 ska jag inventera på jobbet, o sen kommer basse o Carolina! Basse ska hjälpa till i köket o vi andra umgås, vi har ju inte setts på två veckor så har lite o ta igen.  



New Year!

En helt perfekt kväll igår med vänner, vi var hemma halv fyra och tack o lov vaknade Mio först o då stod klockan på 10:51 !🙏🏻 Sen har jag målat hela dagen känns det som, sen badade jag o Noel o nu är killarnas farfar här o hjälper Fabian med elen, sen ska vi äta massa gott nyttigt för min del o se nya Beck - Gunvald! Som jag längtat!  


N