En kväll med mina killar!

En liten sjö, en filt på bryggan, gott att äta & dricka & mina killar, mer än så behövs inte!




Ego!

Minns knappt sist jag tog en selfie, i nyktert tillstånd då, men ja plötsligt händer det! Jag som aldrig i livet haft byxor etc, älskar livet i byxor! Tillomed jeans, hur galet? Kanske är dom där 7 kilona som gör det, deg gör mig lycklig! 




En grym helg!

Även om jag haft feber & jobbat hela långhelgen har den varit grym, vänner, gott att dricka & äta, grymt väder & massa mys!!! 


Jag njuter av att sommaren är här, att hela Sverige är grönt och varje liten blomma som slår ut, jag älskar sommaren!!!! 

Inatt traskade vi hem från grannarna halv tre på natten i bara tunn tröja! Lajvet!



Byxor till shorts, värmen kom tillbaka!🙌🏻🍒

Skriv inläggstext 


Strawberry mojito cheesecake!

Botten:
200 g digestivekex
50 g smält smör
 
Fyllning
6 gelatinblad
4 äggulor
2 dl strösocker
500 g färskost
5 dl grädde
1 lime, saften
1 kruka mynta
2-4 droppar grön hushållsfärg
220 g frysta jordgubbar
2-4 droppar röd hushållsfärg
 
Jordgubbsgelé
3 gelatinblad
180 g jordgubbar skurna i bitar
1/2 dl strösocker
1 lime, saften
 
Garnering
Färska jordgubber
Mynta
Lime 
 
Botten: Mixa/krossa kexen! Blanda kexsmulorna med det smälta smöret. Tryck ut blandningen i en springform på 20 cm med bakplåtspapper i botten. Ställ formen i frysen ca 20 minuter.

Fyllning: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa äggulor ochströsocker vitt och pösigt. Vispa färskost och grädde fluffigt i en annan skål. Blanda ihop äggblandningen med färskostblandningen och dela sedan upp det jämt i två skålar.

Mixa mynta och limesaft slätt meden stavmixer. Värm 3 avgelatinbladen i mikron tills de smält helt, ca 10-15 sekunder. Blanda de smälta gelatinbladen med limebalndningen. Häll gelatinblandningen i en av skålarna med färskostblandning. Mixa med en stavmixer så det blir klumpfritt. Tillsätt några droppar grön färg och blanda väl.
1. Häll smeten över botten och banka formen mot köksbänken ett par gånger så att alla luftbubblor försvinner. Ställ kakan i frysen ca 30 minuter eller tills den stelnat en aning.
2. Värm jordgubbarna i en kastrull och sila sedan bort fruktköttet. Värm resterande 3 gelatinblad i mikron tills de smält, ca 10-15 sekunder. Blanda ner gelatinbladen i jordgubbssaften och låt blandingen svalna. 
3. Häll ner jordgubbsgelatinet i den resterande skålen färskostblandningoch mixa med en stavmixer så det blir klumpfritt. Tillsätt några droppar röd färg och blanda väl.
4. Häll smeten över den fasta myntasmeten och banka formen mot köksbänken ett par gånger så alla luftbubblor försvinner. Ställ kakan i frysen ca 45 minuterller till den har stelnat.
5. Jordgubbsgelé: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Värm jordgubbar och strösocker i en kastrull ca 5 minuter. Tillsätt limesaft och geltinblad i den varma blandningen. Rör väl och låt svalna i ca 10 minuter. Häll jordgubbsblandingen över cheesecaken. Ställ i frysen frysen i minst 6 timmar.
6. Garnering/Servering: Låt cheesecaken stå framme i rumstemperatur ca 25 minuter innan servering. Skär runt kakan med en vass kniv och ta bort formen! Garnera med jordgubbar, lime och mynta! 


VI TVÅ sen jag var 17 år!

I tisdags hade jag & Fabian varit vi i 9 

år, dom finaste & bästa åren i mitt liv!❤ 

Vi myste, med gottis & bubbel och film!! 
Idag körde jag gärnet på jobbet, varorna kom redan 9:10 och halv elva hade jag fått ut två pallar, rätt dött med folk så vid 1 kunde jag gå hem, gick all in hemma också och sprang städade typ, det behövdes, rensade o fixade!! Såååå skönt med ett nystädat hem!

Sen kom Fabian o barnen o vi hängde ute, jag oljade in barnens möbler o sen tände vi grillen! Mumsigt värre! När barnen somnat tog jag en Pw på 8 km med mord podd i öronen, bästa!! 

Idag hade vi vägning & mätning igen och sen förra torsdagen hade jag tappat 1,3 kilo, sååå dvs -7,6 kilo på 7 veckor!!!  Det är många kilo, o jag ser det inte ens själv men det blir väl så. Sååå himla glad iaf, har 3,2 kilo kvar till min slutvikt, den 1 juli!! Håll tummarna för nig! 


New in

Fördelen med & gå ner i vikt är att man kan köpa massa fina kläder, nackdelen är stt man blir fattig! 🙈. Det här är också påväg hem till mig, alltså shoopprtsen😍🙌🏻 




My Love

Jobbhelgens sista dag är här, i lördags efter jobbet kom Linn, Keith, Nova, Jens, Angelica & barnen, hämtmat, drinkar, bubbel och rosé! En väldigt grym kväll! 


Igår fyllde mitt stora hjärta 28 år, galet ändå! När vi blev ihop var han 19? Det ät helt galet & imorgon hat vi med andra ord varit vi i 9 år..❤ 

Jag ordnade iaf pannkaksfrukost på sängen med presenter, hade lite dåligt samvete över o väcka Noel o Fabian som sov så gott! 

Sen en jobbdag, och efter kom mamma o pappa o åt middag & fikade! Sen drog jag ut på en 8 km Pw med mordpodd i öronen, hade kunnat gå 8 till för o få lyssna på en till!

Idag är dagis stängt så Fabian jobbar till 11:30 o sen får vi byta.. ikväll har jag provfotografering med ett av sommarens brudpar 😍👏🏻 



Dresses!

Vem blir inte kär i dessa? Ett par fick flytta hem hit & jag gissar att jag kommer köpa flera, är det något jag är svag för är deg klänningar!🙌🏻




Mios kalas

Fikabordet! 




Hemmagjorda munkar&

Du behöver
1,5 dl mjölk, ljummen
1,5 dl strösocker
0,5 pkt jäst (à 50 g)
2 st ägg
9 dl mjöl
0,5 tsk salt
100 g smör, rumstempererat
1 l neutral rapsolja
2 dl strösocker


Gör så här
Värm mjölken till 37 grader (fingervarmt).
Blanda mjölk, 1 msk socker och jäst i en bunke.

Låt stå 15 minuter tills små bubblor syns.
Blanda jästblandningen med resten av sockret, mjöl, salt, ägg och smör i en hushållsassistent.

Arbeta degen ca 10 minuter i en hushållsassistent eller 15 minuter för hand.
Täck med bakduk och jäs ca 1 timme till dubbel storlek.

Kavla ut degen ca 1-2 cm tjock.
Ta ut runda ringar med en utstickare & gör mindre hål i ringarna med en mindre! 
Jäs ytterligare 30 minuter.

Värm oljan till 180 grader och fritera munkarna ca 1 minut på varje sida.
Ta upp och låt rinna av lite & rulla direkt i strösocker! 

Jag lät degen stå över natten i kylen & gjorde munkarna på morgonen & friterade innan gästerna kom för & få dom extra färska, men går bra att göra kvällen innan också! 



Mio min Mio!

Idag för 2 år sen hade vi precis kommit in till BB Sophia, 1,5 timme senare skulle vi få träffa vår andra son, våran Mio! Det är så självklart, att det var just han hela tiden!! Och jag är så evigt tacksam för det!


Ett stort stort grattis på 2-årsdagen till min yngsta kärlek i livet, han som ger oss tusen gråa hår, har en vilja av stål & ett humör utan dess like. Men framförallt, han som ger oss nya minnen för livet, oändlig massa kärlek & fyller våra liv med så mycket glädje att jag måste nypa mig i armen då & då!🖤 Vi ÄLSKAR dig till månen & tillbaka tusen gånger om, världens bästa älskade lilla Mio!❤ Idag är det din dag!🎈🎈




Brunch! 🥂🍒🎈🍰🍾

Skriv inläggstext 


Våren är här!

1 Maj igår & våren kom med det, Alltså MAJ? På riktigt, hur fort går tiden?? Mio blir TVÅ ÅR om bara några dagar, kan inte förstå 😭😭 


Igår jobbade jag sista helg passet & sen hämtade jag killarna & vi hängde i lekparken hela kvällen i bara tröjor, sen blev det 6 km Pw ! 

Idag hade vi födelsedagsbrunch för Angelica, efter nästan fem veckor med strikt kost & få unnardagar var det sååå gott & värt !! 
Jag är så stolt över oss, över mig själv! Vi tränar kämpar & sliter, men äter!! Vi bantar inte utan äter oss mätta med bra mat! 

På nästan 5 veckor (på torsdag) har jag gått ner nästan 5 kilo & tappat 36 cm totalt på kroppen! Alltså high five till mig själv ändå? 

Sen åkte vi iaf o köpte lite blommor, pioner bl.a. Och sen kom jag på att jag ville ha en ny rabatt, sagt och gjort, jag gjorde en & det blir nog så fint om något år när pionerna verkligen vuxit på sig! 

Sen åkte vi till Norrtälje & tog en sväng på stan, middag på espresso house & en sväng vid ån! Sen 1 mils Pw & lite utegym med brudarna! Grymma dagar maj bjudit på & jag hoppas dom håller i sig :) 



Valborg!

Skriv inläggstext