New in

Hur fina??? Kunde inte bestämma färg, så fick bli alla tre! Extra svag för den gröna däremot, hoppas hoppas dom är lika fina på! Saffransmunkar

25 g jäst
0,5 g saffran
100 g smör
2,5 dl mjölk
0,5 dl socker
6 -7 dl vetemjöl
0,5 tsk salt

Fritering och topping:
1 liter frityrolja
socker att rulla saffransmunkarna i

Gör så här:
1. Smula jästen i en bunke. Mortla saffranet med lite av sockret.
2. Smält smör, tillsätt saffran och mjölken, värm till fingervarmt.
3. Häll vätskan över jästen och rör tills jästen löst upp sig.
4. Blanda i socker, det mesta av mjölet och salt. Spar lite till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig deg antingen i maskin eller för hand. Hellre lite för lös än för fast.
5. Täck bunken med en bakduk och låt degen jäsa till dubbelt så stor, ca 30-40 minuter.
6. Dela degen i två delar. Rulla ut till en lång lång korv. Dela varje korv i 25 delar. Rulla varje del till en liten boll och låt jäsa ytterligare 20 minuter på bakbordet.
7. Värm oljan till ca 180 grader och fritera saffransmunkarna på båda sidorna tills de fått en fin brun färg. Var försiktig och ha ett lock nära till hands!
8. Lyft upp dem med en hålslev och lägg på hushållspapper och rulla dem sedan i socker.Frost!

Jag älskar den här tiden, när den visar sig från sin bästa sida & det gör den verkligen inte nu.. Regnet öser ner, det är lerigt överallt, skitigt, mörkt & grått!!! Blä! 


Tror jag ser solen i snitt 1 gång per vecka & då är de oftast påväg till jobbet sen är det ju bäcksvart vid 3 igen, man får liksom NOLL energi utan sol! Fy! 

Hur som helst, det är lördag & jag har äntligen 1,5 dag ledigt innan ännu en jobbvecka! 
Jag var sååå trött igår under vår härliga kväll med vänner, det känns att man jobbar väldigt mycket nu.. en så bra kväll hur som helst! 

Ikväll väntar AW med brudarna, vi ska fira att vi känt varandra i ETT ÅR, ett år har gått, känns helt galet!!Hyacinter & cinnamon.

På riktigt, världens bästa kombo. Det här ljuset doftar msgusk jul & ihop med hyacinterna behöver jag nog inte säga så mycket mer.. 🖤

No matter who comes into your life, I

will always Love you more than any of them.


New in!

Ibland behöver man fylla på! 

Nu är vi mitt uppe i bröllopsplanering & därmed hoppas jag hinna uppdatera bättre här, dela med mig osv! ❤