Tre sorters kakor. ♥

Jag har helt ärligt aldrig bakat Kakor, på egen hand alltså.
Alltid trott att det varit sjukt jobbigt osv.. Imorse vaknade jag åtta.
fick ett ryck, klädde på mig letade upp recept gick till willys o
handlade det som behövdes o sen började jag. Jäklar vad enkelt
det var och så goda.. dem sista blev ju sjukt fula däremot.. men
smaken var ljuvlig. Har gjort en kakburk till oss, en till mamma&pappa
men den hamnar nog på Roys, en kakburk till jobbet & en till fab
som han ska ha med till jobbet + lite i frysen.. blev ju hur mycket som
helst.. super kul ..

6 plåtar senare.




Bjuder på recepten också.. det ni, PRÖVA.

♥ CH0KLAD KAKOR.




CA: 60 stycken.

Ingridienser:

250 gram Margarin (rumsvarmt)
2 1/2 dl socker.
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 msk Kakao
1 msk vaniljsocker
1 Ägg.

Pensling & garnering: 1 ägg & pärlsocker.

Gör så här:

1. Skär matfettet i tärningar & tillsätt ALLA ingridienser.
Rör ihop i en bunke till en smidig deg.

2. Dela degen i 6 delaroch forma till rullar.
Lägg sen rullarna på en plåt med bakplåtspapper
och platta till dem ganska mycket. ( beronde på hur tjocka
rullar du har gjort ) dem ska vara cirka 1 cm tjcoka.

3. Pensla & Garnera.

In i ugnen  200 grader.. 15 minuter.

4. Ta ut kakorna och skär dem i sneda kakbitar, låt sedan svalna.



♥  HALLONGROTTOR.


CA: 32 STYCKEN.

Ingridienser:

5 1/2 dl Vetemjöl
1 dl Potatismjöl
1 1/2  dl Florsocker
300 gram Margarin. (rumsvarmt)
1 msk kallt vatten.
Sylt.

Gör såhär:

1. Blanda vetemjöl, potatismjöl och florsocker i en bunke.
   Tärna i smöret och nyp ihop det med mjölblandningen.

2. Häll i vattnet och arbete ihop en deg. Men knåda in för mycket.

3. Lägg degen i en påse och låt ligga i kylen i 1 timme.

4. Rulla sedan små bollar av degen och platta ut dem på en
    plåt med bakplåtspapper.. Tryck en grop med fingertoppen
    & klicka i en klick sylt, välj själv vilken sylt du vill ha.

Grädda i mitten av ugnen 175 grader i ca: 10 min.



♥  BRYSSELKEX.



CA: 30-35 STYCKEN.

Ingridienser:

4 1/2 dl Vetemjöl
1 dl Socker
2 tsk Vaniljsocker
200 gram smör. (rumsvarmt)

Garnering:

1/2 dl socker.
3 droppar Röd Hushållsfärg.


Gör såhär:

1. Blanda samman Vetemjöl, socker & vaniljsocker i en bunke.
    Tillsätt smöret i små bitar. Arbeta ihop till en smidig deg.
    Min deg blev lite kladdig, tillsätt då lite extra vetemjöl.

2. Forma degen till 2-3 rullar beroende på hur stora du gör dem.
    Drygt 4 cm i diamter. Färga sockret till garneringen i en bunke.

3. Bred ut socker blandingen på bakplåtspapper & rulla rullarna i
    sockret.. Lägg rullarna i en fryspåse och låt stå i kylen ca: 2 timmar.

4. Skär rullarna i ca: 0,5 cm tjocka skivor och lägg dem på smord plåt
    eller på bakplåtspapper..

Grädda mitt i ugnen 175 grader i 10-12 minuter.

Låt kakorna svalna på galler..




Hoppas någon får lite inspiration nu iaf, alla kakor går utmärkt att
frysa in.. himla praktiskt..  För mig blev det 130 kakor ca..

Kommentarer
Postat av: Anonym

de där chokladkakorna, märtas chokladsnitt, min favvo kaka sååå god. bra jobbat :D

2011-03-30 @ 14:43:26
URL: http://elinelleh.blogg.se/
Postat av: Anonym

FIN BLOGG! Vad ska du göra idag? :)

2011-03-30 @ 16:10:32
URL: http://clarathoresens.blogg.se/
Postat av: Anonym

fin blogg :) btw, såna där chokladkakor är min favvo :)

2011-03-30 @ 16:26:49
URL: http://susannajosefinegjerdet.blogg.se/

♥ Skriv vad du vill här:

♥ Namn:
♥ Spara uppgifter

♥ Mail: (visas endast för mig)

♥ Blogg:

♥ Skriv

Trackback
RSS 2.0