Citron & Rabarbersaft!


Till ca: 2 liter koncentrat! 
Spädes ungefär 50/50.

Ca 1 kilo rabarber 
1,5 liter vatten 
5 dl strösocker 
2 pressade citroner 
2 tsk citronsyra 

* Skölj & skär rabarberna i cirka 1 cm små bitar. Koka dom med vattnet i cirka 15-20 minuter, tills dom är mjuka! Rör inte om, då riskerar saften att bli grumlig sen. 

* Ta av koket & sila igenom en sil eller silduk, jag silade 3 gånger! Låt all saft rinna av ordentligt. 

* Koka upp saften igen ihop med citronsyra, de pressade citronerna & sockret! Cirka 5 minuter.  Färdigt! 

* Låt svalna & häll upp i flaskor ! 


Kommentarer

♥ Skriv vad du vill här:

♥ Namn:
♥ Spara uppgifter

♥ Mail: (visas endast för mig)

♥ Blogg:

♥ Skriv

Trackback
RSS 2.0