Strawberry mojito cheesecake!

Botten:
200 g digestivekex
50 g smält smör
 
Fyllning
6 gelatinblad
4 äggulor
2 dl strösocker
500 g färskost
5 dl grädde
1 lime, saften
1 kruka mynta
2-4 droppar grön hushållsfärg
220 g frysta jordgubbar
2-4 droppar röd hushållsfärg
 
Jordgubbsgelé
3 gelatinblad
180 g jordgubbar skurna i bitar
1/2 dl strösocker
1 lime, saften
 
Garnering
Färska jordgubber
Mynta
Lime 
 
Botten: Mixa/krossa kexen! Blanda kexsmulorna med det smälta smöret. Tryck ut blandningen i en springform på 20 cm med bakplåtspapper i botten. Ställ formen i frysen ca 20 minuter.

Fyllning: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa äggulor ochströsocker vitt och pösigt. Vispa färskost och grädde fluffigt i en annan skål. Blanda ihop äggblandningen med färskostblandningen och dela sedan upp det jämt i två skålar.

Mixa mynta och limesaft slätt meden stavmixer. Värm 3 avgelatinbladen i mikron tills de smält helt, ca 10-15 sekunder. Blanda de smälta gelatinbladen med limebalndningen. Häll gelatinblandningen i en av skålarna med färskostblandning. Mixa med en stavmixer så det blir klumpfritt. Tillsätt några droppar grön färg och blanda väl.
1. Häll smeten över botten och banka formen mot köksbänken ett par gånger så att alla luftbubblor försvinner. Ställ kakan i frysen ca 30 minuter eller tills den stelnat en aning.
2. Värm jordgubbarna i en kastrull och sila sedan bort fruktköttet. Värm resterande 3 gelatinblad i mikron tills de smält, ca 10-15 sekunder. Blanda ner gelatinbladen i jordgubbssaften och låt blandingen svalna. 
3. Häll ner jordgubbsgelatinet i den resterande skålen färskostblandningoch mixa med en stavmixer så det blir klumpfritt. Tillsätt några droppar röd färg och blanda väl.
4. Häll smeten över den fasta myntasmeten och banka formen mot köksbänken ett par gånger så alla luftbubblor försvinner. Ställ kakan i frysen ca 45 minuterller till den har stelnat.
5. Jordgubbsgelé: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Värm jordgubbar och strösocker i en kastrull ca 5 minuter. Tillsätt limesaft och geltinblad i den varma blandningen. Rör väl och låt svalna i ca 10 minuter. Häll jordgubbsblandingen över cheesecaken. Ställ i frysen frysen i minst 6 timmar.
6. Garnering/Servering: Låt cheesecaken stå framme i rumstemperatur ca 25 minuter innan servering. Skär runt kakan med en vass kniv och ta bort formen! Garnera med jordgubbar, lime och mynta! 


Kommentarer

♥ Skriv vad du vill här:

♥ Namn:
♥ Spara uppgifter

♥ Mail: (visas endast för mig)

♥ Blogg:

♥ Skriv

Trackback
RSS 2.0