Vanilj & nutellapannacotta.
Det här receptet är egentligen till 4 glas, mina va lite för stora så tryckte ner allt i två.. Vi åt nog inte ens upp halva tyvärr men så kan det gå! Hur gott som helst iaf, men liiiite mastigt!
Du behöver:
Nutellalagret:
1,5 dl nutella
2 dl grädde
1,5 gelatinblad
Vaniljlagret:
200 gram Philadelphiaost
2 dl grädde
1 dl socker
1 vaniljstång
1,5 gelatinblad
Börja med nutellablandningen, lägg gelatinbladen i blöt cirka 5 minuter.. värm grädde på svag värme, vrid ur gelatinbladen och rör i i grädden tills de smält.. Ta bort från plattan & Blanda i Nutellan.. Rör om till en len smet o häll upp i glas, låt stå i kylen minst 4 timmar!
Gör samma sak med vanilj blandningen, men med grädde, vaniljstången & sockret. Skär stången på mitten & kärna ur den, låt både frön & stången koka med på svag värme! Fiska upp stången & Vrid ur gelatinbladen o blanda i smeten! Vänd ner Philadelphian & rör om till en slät smet.
Häll upp o ställ i kylen minst fyra timmar till! Toppa med bär!
Kommentarer
Trackback