Semmelwraps


Du behöver:
20 gram jäst
2,5 dl röd mjölk
1 dl strösocker
1 tsk salt
1/2 msk kardemumma
1 ägg
6-7 dl vetemjöl
Grädde
Mandelmassa
1. Blanda alla ingredienser utom smöret & jobba ihop degen tills degen släpper bunken! Tillsätt smöret & ev någon dl mjöl till och knåda ihop degen ordentligt! Jäs övertäckt med plastfolie i 60 minuter tills den nått dubbel storlek!
2. Sätt ugnen på 225 grader. Dela degen i cirka 12-15 bitar, kavla runda tunna wraps, cirka 20 cm i diameter och lägg på en plåt med bakplåtspapper, två wraps per plåt. Grädda mitt i ugnen i 3-4 minuter, ta ut dom precis innan dom får färg!
Lägg dom direkt under en kökshandduk o låt svalna så dom behåller mjukheten och går att rulla sen.. Förvara i en luftät påse om du vill spara till dagen efter.
Spritsa ut riven mandelmassa blandat med lite grädde på varje wrap, och toppa med spritsad grädde, vik ihop & knyt smörpapper runtom!✨🙌🏻😋
Kommentarer

Trackback