BRESAOLAKORGAR MED CHÈVREKRÄM & ROSTADE PINJENÖTTER!
Dessa fantastiska små bresaolakorgar blev gårdagens förrätt, väldigt gott även för mig som inte riktigt gillar chévre..
Receptet kommer från Catarina König men jag la till vitlök i crémen, ruccola bädd & lime & balsaminco ovanpå, mycket bra kombo!
Ingredienser
70 g bresaola, (1 paket, 10 skivor)
100 g chèvreost (ta bort kanten)
1 dl crème fraiche
30 g pinjenötter, rostade
Salt / peppar, efter smak
Ruccola
Balsaminco
1 pressad vitlök
Pressad lime.
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
2. Sätt ner bresaola-skivorna i en muffinsplåt som klarar att göra 12 muffins samtidigt. (Har du ingen muffinsplåt så går det bra att använda aluminiumformar för att forma korgarna.)
3. Sätt in i ugnen i 15 minuter tills bresaolan blir en ”chips-korg”. Ta ut, låt svalna.
4. Mixa chèvre med crème fraiche slätt och smaka upp med salt & peppar. (Skär bort kanten från osten innan du mixar.) & pressa ner 1 vitlök.
5. Rosta pinjenötterna i en torr panna på medelhög värme tills dem blir lite gyllene.
6. Spritsa i lite lagom med chèvrekräm i varje korg
7. Lägg några korgar på en bädd av ruccola, strö över pinjenötter, lite flingsalt & pressa över limesaft, avsluta med att ringla över lite Balsaminco! 🥂



Kommentarer

Trackback