Halloncheescake med kladdkaksbotten

En av mina favoriter, löjligt god & lätt att slänga ihop! 😋🎂🥂 

Du behöver till kladdkakan:
3 ägg
200 gram smält smör
2 msk vaniljsocker 
1 dl kakao 
3 dl mjöl 
4 dl socker 

Gör såhär: 
Sätt ugnen på 175 grader 
Smält smöret & låt det svalna 
Blanda alla torra ingredienser i en skål, blanda ner äggen & smöret & vispa till en jämn smet. 
Smörj en form med löstagbar kant & häll i smeten. 

Grädda i ugnen i cirka 30-35 minuter, ska såklart vara lite kladdig men inte rinna! 


Till cheesecaken: 
250 gram Philadelphia 
250 gram frysta hallon 
4,5 dl grädde 
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker 
5 gelatinblad
2 äggulor

Gör såhär: 

Lägg gelatinbladen i kallt vatten
Vispa grädden till fast konsistens  & vänd ner osten i grädden. Vispa ner äggulor & vaniljsocker. 

Koka upp hallon med sockret och sila bort hallonkärnorna! Värm på hallonen & krama ur gelatinbladen och lägg ner i hallonen, rör om väl.. blanda ner hallonröran i gräddblandningen och vispa ihop. Häll över på kladdkakan som ska ha svalnat helt. Låt stelna i kylen minst 4 timmar.. 

Chokladganache 
200 gram mörk choklad 
1 dl grädde 

Koka upp grädden & ta av från plattan, häll i hackad choklad & låt smälta.. låt svalna i kylen tills den tjocknat men ändå är rinnig, låt rinna över tårtan och dekorera med valfria godsaker!🎂😋 

(null)

(null)

(null)








Kommentarer

♥ Skriv vad du vill här:

♥ Namn:
♥ Spara uppgifter

♥ Mail: (visas endast för mig)

♥ Blogg:

♥ Skriv

Trackback
RSS 2.0