Halloncheescake med kladdkaksbotten
En av mina favoriter, löjligt god & lätt att slänga ihop! 😋🎂🥂
Du behöver till kladdkakan:
3 ägg
200 gram smält smör
2 msk vaniljsocker
1 dl kakao
3 dl mjöl
4 dl socker
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader
Smält smöret & låt det svalna
Blanda alla torra ingredienser i en skål, blanda ner äggen & smöret & vispa till en jämn smet.
Smörj en form med löstagbar kant & häll i smeten.
Grädda i ugnen i cirka 30-35 minuter, ska såklart vara lite kladdig men inte rinna!
Till cheesecaken:
250 gram Philadelphia
250 gram frysta hallon
4,5 dl grädde
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
5 gelatinblad
2 äggulor
Gör såhär:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten
Vispa grädden till fast konsistens & vänd ner osten i grädden. Vispa ner äggulor & vaniljsocker.
Koka upp hallon med sockret och sila bort hallonkärnorna! Värm på hallonen & krama ur gelatinbladen och lägg ner i hallonen, rör om väl.. blanda ner hallonröran i gräddblandningen och vispa ihop. Häll över på kladdkakan som ska ha svalnat helt.
Låt stelna i kylen minst 4 timmar..
Chokladganache
200 gram mörk choklad
1 dl grädde
Koka upp grädden & ta av från plattan, häll i hackad choklad & låt smälta.. låt svalna i kylen tills den tjocknat men ändå är rinnig, låt rinna över tårtan och dekorera med valfria godsaker!🎂😋
Kommentarer
Trackback